Pentru persoane sprijinite
Familia dumneavoastră v-a rugat să încercați Elder Guard
Iată ce face, ce nu face niciodată și cum rămâneți dumneavoastră cel care decide. Dumneavoastră hotărâți ce pleacă de pe telefon.
Alegerile dumneavoastră
- Puteți vedea oricând cine sunt persoanele dumneavoastră de încredere.
- Puteți elimina protecția și puteți șterge datele ei de pe telefon oricând doriți. Deschideți Elder Guard, atingeți Setări, apoi alegeți Elimină protecția și șterge datele.
- Pentru dumneavoastră este gratuit.
Ce face pentru dumneavoastră
- Oprește apelurile de la numerele blocate de familia dumneavoastră. Dacă familia activează funcția, oprește și numerele raportate de multe persoane către FTC.
- Pe Android, verifică previzualizările de notificări de mesaje acceptate și vă avertizează în legătură cu mesajele text probabil frauduloase. Pe iPhone, mesajele text probabil frauduloase de la necunoscuți merg în dosarul Junk, iar filtrul nu salvează și nu trimite mesajele dumneavoastră persoanelor de încredere.
- Pe oricare telefon, poate verifica o singură căsuță de e-mail conectată sau un text, un e-mail ori un link pe care îl lipiți sau îl partajați în aplicație.
- Dacă ceva pare ciudat, puteți întreba persoanele de încredere pe care le alegeți: „Este sigur?” Ele răspund pe telefonul lor.
Verificările pot greși sau pot rata o înșelătorie.
Ce nu face niciodată
- Nu rulează niciodată în secret. Îl puteți deschide oricând și puteți vedea cine sunt persoanele dumneavoastră de încredere.
- Nu înregistrează sunetul apelurilor.
- Nu afișează reclame și nu vinde nimic despre dumneavoastră.
- Noi nu putem citi ce partajați cu familia dumneavoastră. Este blocat, astfel încât doar persoanele de încredere alese de dumneavoastră îl pot deschide.
Ce partajez
Dumneavoastră hotărâți pe propriul telefon, separat pentru fiecare canal acceptat (precum mesaje text, apeluri și e-mail):
- Dezactivat: nimic nu se partajează automat pentru acel canal.
- Întreabă-mă de fiecare dată: alegerea inițială. Verificați un element și alegeți cine îl primește înainte de a fi trimis.
- Trimite automat elemente de la persoane care nu sunt în contactele mele: alegeți persoanele de încredere și confirmați. Poate include elemente obișnuite care nu sunt înșelătorii. Contactele salvate și numerele de încredere ale persoanelor dumneavoastră de încredere sunt excluse, iar dacă contactele dumneavoastră nu pot fi verificate, trimiterea se oprește.
Pe Android, partajarea automată poate acoperi previzualizările de notificări de mesaje, detaliile apelurilor primite și e-mailul. Pe iPhone, acoperă doar e-mailul.

O persoană de încredere poate cere schimbarea unei alegeri, dar nimic nu se schimbă dacă nu acceptați pe telefonul dumneavoastră. O persoană de încredere nouă sau un alt telefon nu primește partajare automată, decât dacă o alegeți acolo. Dezactivarea partajării nu șterge copiile deja trimise.
Alegeți cine primește o întrebare
- Lipiți textul sau linkul în Elder Guard sau partajați-l acolo din Mesaje.
- Citiți ce a găsit.
- Atingeți Întreabă persoanele mele de încredere, verificați ce va fi trimis și alegeți persoanele de încredere. Ele văd ce ați trimis și răspund „Este sigur”, „Este o înșelătorie” sau „Vă sun eu”.
Configurare împreună
Un membru al familiei dumneavoastră va configura Elder Guard împreună cu dumneavoastră, în persoană, cu ambele telefoane la îndemână. Citiți ce va fi partajat și spuneți da înainte de a începe orice.
Opțiuni suplimentare, toate la alegerea dumneavoastră: Exersare folosește exemple fictive, iar Partajează un rezumat al exercițiilor trimite două numere, nu răspunsurile dumneavoastră. Configurarea protecției este o listă de verificare în care vă notați propriul progres; Elder Guard nu poate verifica setările telefonului dumneavoastră.
Pe Android există și verificări pentru bani și apeluri, opționale, care încep dezactivate.